Biografie

Als regisseur werk aan creatieve kwaliteitsdocumentaires over sociaal-maatschappelijke en culturele onderwerpen. Voor bioscoop, televisie en in het verleden ook de radio. Als regisseur ontwikkel ik graag een uitgelezen vormkeuze om de inhoud te kunnen versterken. Dit combineer ik met een observerende, sociologische blik op mijn onderwerpen. 

Mijn films worden uitgezonden door publieke omroepen en zijn vertoond op (inter)nationale filmfestivals zoals IDFA.

In 2020 werd PERSONAE genomineerd voor een GOUDEN KALF in de categorie BESTE KORTE DOCUMENTAIRE (< 60 MIN), op het NEDERLANDS FILM FESTIVAL. Deze film won in 2021 diverse prijzen in INDIA, waaronder voor BEST DOCUMENTARY.

Met DIK won ik in 2011 de CHILDREN'S JURY AWARD voor BEST DOCUMENTARY op het CHICAGO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL. Online was dit de meest bekeken documentaire van dat jaar. 

Mijn eindexamenfilm won in 2005 de prijs voor BESTE AFSTUDEERFILM - DOCUMENTAIRE op het FILM FRONT FESTIVAL in een competitie onder Nederlandse filmscholen.

Naast mijn werk als regisseur werk ik als Programme Expert Documentaries voor Ammodo en produceer ik Ammodo Docs. Dit is een serie korte documentaires over grensverleggende kunstenaars en wetenschappers.

Meerdere films waaraan ik werkte als regisseur of producent gingen over kinderen die voor volwassen vraagstukken staan (Dik, DansmariekesMensjesrechten, Alleen in de wereld) en werden vanuit hun perspectief verteld. Producent, coach

Onder de naam Recht zo die gaat produceerde ik onder meer voor maaksters Lieza Röben en Denise Janzée, met films voor Publieke omroepen IKON/HUMAN, NCRV en L1, onder meer gesteund door het Mediafonds. Ook regisseerde/produceerde ik in opdracht, met bijzondere projecten voor Politie Haaglanden en Stichting Startfoundation.

Als scenario- en regiecoach / -adviseur voel ik me als een vis in het water. Dankzij mijn werk als producent en ruime ervaring als docent in het Hoger Kunstonderwijs is coachen en het stimuleren van de sterke kanten een project en een auteur deel van mijn DNA. Studenten die ik begeleidde met hun (afstudeer)film worden geselecteerd door festivals, omroepen en winnen zelfs regelmatig een prijs, zoals Wildcards va het Nederlands Film Fonds.


Achtergrond

Ik studeerde af als schrijvend journalist aan de Academie voor Journalistiek te Tilburg. Na enkele jaren in de beroepspraktijk besloot ik een filmopleiding te volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daar behaalde ik in 2002 mijn Master of Arts degree met als specialisme Scenario en Regie Documentaire.

Ik ben moeder van twee kinderen en partner van NFA docent en sound designer/geluidsman Jillis Molenaar.

Using Format