BiografieIk werk aan creatieve documentaires over sociaal-maatschappelijke en culturele onderwerpen. Ik vind het interessant te zoeken naar een uitgelezen vormkeuze om de inhoud te versterken. Dit combineer ik graag met een sociologische en soms haast antropologische blik op mijn onderwerp. Meerdere films waaraan ik werkte als regisseur of producent gingen over kinderen die voor volwassen vraagstukken staan (Dik, Dansmariekes, Menjesrechten, Alleen in de wereld) en werden vanuit hun perspectief verteld.

Voor Teledoc Campus en BNN/VARA rondde ik onlangs een nieuwe film af; Personae, ver de dagelijks terugkerende metamorfose die vrouwen uitvoeren nadat ze opstaan. Onder eigen regie, geproduceerd door BIND.

Mijn films werden uitgezonden door de publieke omroepen. Ik maak(te) documentaires voor televisie (zoals NPS | Uur van de Wolf en NTR | HollandDoc) en ook voor radio (VPRO | de Avonden). Ook had ik vertoningen op nationale en internationale filmfestivals en ik won twee keer een prijs.

https://www.facebook.com/MBDocu/


Producent, coach

Onder de naam Recht zo die gaat produceerde ik onder meer voor maaksters Lieza Röben en Denise Janzée, met films voor Publieke omroepen IKON/HUMAN, NCRV en L1, onder meer gesteund door het Mediafonds. Ook regisseerde/produceerde ik in opdracht, met bijzondere projecten voor Politie Haaglanden en Stichting Startfoundation.

Als scenario- en regiecoach / adviseur voel ik me als een vis in het water. Dankzij mijn werk als producent en ruime ervaring als docent in het Hoger Kunstonderwijs is coachen en het stimuleren van de sterke kanten een project en een auteur deel van mijn DNA. Studenten die ik begeleidde met hun (afstudeer)film worden vertoond door festivals, omroepen en winnen zelfs regelmatig een prijs.


Achtergrond

Ik studeerde af als schrijvend journalist aan de Academie voor Journalistiek te Tilburg. Na enkele jaren in de beroepspraktijk besloot ik een filmopleiding te volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daar behaalde ik in 2002 mijn Master of Arts degree met als specialisme Scenario en Regie Documentaire.

Ik ben moeder van twee kinderen en partner van NFA docent en sound designer/geluidsman Jillis Molenaar.

Using Format